17 Mart 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Yer Elması

 
Hazırlama Zamanı 15 dakika
Pişirme Zamanı 45 dakika
Kaç Kişilik 4-5
Malzemeler yarım kilo yer elması 1 adet soğan 2 büyük boy havuç 1 su barağı bezelye yarım su bardağı pirinç 1/2 limon suyu zeytinyağı,maydonoz
Hazırlanışı Temizlenmiş yer elması,havuç ve bezelyeyi bir tencerede suyla pişiriyoruz.Başka bir yerde soğanı doğrayıp,bir miktar zeytinyağıyla kavuruyoruz.haşladığımız sebzeleri pişme suyuyla ilave edip,yarım limonu sıkıyoruz.Kaynar halde pirinçleri ekleyip,iyice pişmelerini bekliyoruz. Servis tabağına alırken biraz daha sızma zeytinyağı döküp,üzerini maydonozla süslüyoruz
Ana öğün de olabilecek bir lezzet.Özellikle yer elması pişince enginar tadı veriyor


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder