24 Mart 2012 Cumartesi

İsim Kurabiye (Süslemeye Uygun)

 Azra Berenin doğum günü için hazırladığım bu isim sembollü kurabiyeler çok sevildi.
Malzemeler Malzemeler:250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin1 adet limonun kabuğunun rendesi (rendenin en ince kısmıyla)1,5 su bardağı pudra şekeri1 yumurta1 paket vanilya,tarçınAldığı kadar unÜzerindeki Royal icing krema için;• 1 Yumurta akı.• 5 Damla taze limon suyu.• 1,5 Su bardağı ince çekilmiş pudra şekeri.
Hazırlanışı -Tereyağını veya margarini eritip krema kıvamına getirin. Yumurtayı, vanilyayı, limon kabuğu rendesini,tarçını ve pudra şekerini de ekleyip çırpmaya devam edin.-Daha sonra elediğiniz ununuzu elinizle bu karışıma yedirerek yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan, toparlanan bir hamur elde edin. -Hamuru istenilen kıvama geldiğinde bir streç film ile sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda hamurunuzu merdane ile yağlı kağıt üzerinde veya tezgahı hafif unlayarak yarım santimetre kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıpla parçalar kesip, bir spatula yardımı ile yağlı kağıt serili tepsinize alın.Ben fazlabekletmedim ve kalıp olarak büyük çay bardağı kullandım-Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına verip 20 dakika kadar fazla karartmadan pişirin.Gelelim krema tarifimize:• Porselen bir kasede, yumurta akı ile limonsuyunu köpürene kadar iyice çırpın.• Pudra şekerini yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin.• Krem şanti kıvamına olmalı.• İcing, çok çabuk kuruduğu için üzerine streç film ile kremaya temas ettirerek kapatın.Kalın bir poşete koyup ucundan delipşekiller yapabilirsiniz
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder