25 Mart 2012 Pazar

Bak Bak Bakla

 
Hazırlama Zamanı dakika
Pişirme Zamanı dakika
Kaç Kişilik
Yine değişik yemekler yapmak fikrindeyken baklanın çeşit çeşit tariflerini hazırladım.İlk tarifimiz ançuezli(bilmem seveniniz var mı?),kabaklı ve baklalı bir çeşit salata... Malzeme olarak bakla,kara kabak,kırmızı biber,ançuez,yeşil biber,zeytinyağı,maydonoz kullanılıyor.Yapım aşamasında sebzeleri (bakla,biberler ve kabak)tuzlu suda haşlayıp,soğuk suya atarak şokluyoruz.Böylece renklerini ve tazeliklerini kaybetmemiş olacaklar.Sonra arzuya göre diğer malzemelerle karıştırılıp servise sunulur.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------Bu da zeytinyağlı bakla salatasıTaze bakla,yeşil soğan,zeytinyağı,limon,baharat tuzotuBaklayı haşlayıp,taze soğanı içine doğruyoruz.zeytinyağı,limon ve tuzotla tatlandırıyoruz.  -------------------------------------------------------------------------------------------------------Bu tarifte midye makarnayla yapılmış bakla. -------------------------------------------------------------------------------------------------------Bakla Çorbası 1 çorba kaşığı bitkisel yağ, 1 orta  boy soğan, ince doğranmış.250 gr Taze bakla, kabuklu1 çorba kaşığı taze nane,Karabiber2yemek kaşığı kremaYapılışı:Soğanı yağda kavuruyoruz.Baklayı ekleyip biraz suyla 15-20 dakika pişirin.Nane ve biberi ekleyin.piince mikserden geçirin.Çorba  biraz ılıyınca kremayı ekleyip tekrar mikserden geçirin.Nane yapraklarıyla servis edin.  Bu yemeğimizde Fas mutfağından;Kuzu eti,bakla,limon,zeytinyağı,zeytin,zencefil,soğan,sarımsak,zerdeçal la yapılıyor.Önce kuz eti soğan,sarımsak,ve baharatlarla pişiriliyor.Bakla da ayrı yerde önceden haşlanmış olacak.Baklayı ekleyip kısık ateşte pişirilecek.en son limon ve zeytinlerle ılık vaziyette servis edilecek.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder