17 Mart 2012 Cumartesi

Ebruli Kek

200 derecelik fönceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Hazırlama Zamanı 10 dakika
Pişirme Zamanı 20-25 dakika
Kaç Kişilik 12 kişilik
Malzemeler 2 yumurta,1 buçuk su bardağı şeker, 3/4 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı süt, 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığından az karbonat, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu, un,3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı Yumurta ve şeker çırpılır.Sırasıyla süt,şeker,sıvıyağ,kabartma tozu,vanilya,karbonat,limon kabuğu eklenir.Göz kararı hamur kaşıktan akacak cıvıklıkta hamur elde edecek şekilde un ilave edilir.karışımdan birmiktar başka kaba ayrılarak kakao eklenip,kakaolu hamur yapılır. yağlanmış tepsiye tam ortasına gelecek şekilde sırayla bir sade bir kakaolu karışımdan üst üste döküyoruz. Hamur bitince kürdanla ortadan kenarlara doğru çizikler atıyoruz
 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder