17 Mart 2012 Cumartesi

Kahvaltılık Kömbe


Bu sabah her hafta sonunda olduğu gibi canım inanılmaz hamurişi istedi.Zaten tarifini daha  öneden bildiğim kömbeyi denedim.Tadını bırakın görüntüsü bile iştah kabartıcı..
İşte tarifi
Hamuru İçin:
1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı yoğurt 2 paket instant maya 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker   Aldığı kadar un
İçi için peynirli maydanozlu yada kıymalı,soğanlı,biberli harç hazırlayabilirsiniz.Ben kıymalı harç hazırladım ve çiğ maydonoz ekledim üstüne.
Önce yumuşak,ne derler kulak memesi miydi,işte o kıvamda bir hamur hazırlıyoruz.Sonra hamuru iki parçaya bölüp tepsi büyüklüğünde  açıyoruz.Sonra hafif yağlyıp,dörde katlıyoruz ve tekrar açıyoruz.Yağlanmış tepsiye hamurumuzu yerleştirdikten sonra üstüne harç ve daha üstüne tekrar aynı hamuru hazırlayıp örtüyoruz.Yumurta sarısını üstüne sürdükten sonra dilimliyoruz ki piştikten sonra bölmesi kolay olsun.
 

200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz


Afiyetler olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder