20 Mart 2012 Salı

Zeytinyağlı Brokoli Salatası

Brokoliyi sever misiniz?
Sizi bilmem ama son yılların sebzeler arsında yükselen trendi brokoli,hem pişirmesinin kolaylığıyla,yüksek besin değeri,hafifliği,pratikliği  ve hem de en azından benim için karnıbahar gibi Siritiyorkokmamasıyla daha pişirilebilir pratik bir yemek gibi geliyor.Akşamlık dememin sebebi sanki akşama daha bir yakışıyor olması.
Şu an memlekette değilim ama alın size bir Ege tarifi....


Malzemeler: 1/2 kg brokoli
istediğin kadar zeytinyağı
limon suyu
3-4 diş sarımsak
kırmızı pul biber
isteğe göre yoğurt
tuz
su an
Yapılışı:Brokolileri yıkadıktan sonra bir tencereye koyup,3 su bardağı kadar su ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip haşlıyoruz.Ayrı  bir yerde sarımsakları ezip,zeytinyağı,limon suyu ve pul biberi çırpıyoruz.Haşlanıp  yumuşayan brokolileri süzüp,geniş bir servis tabağına yerleştirdikten sonra hazırladığımız sosu  üzerine döküyoruz. İsteğe göre  üzerine yoğurt sosu da ekleyebilirsiniz.
Not:Brokolileri fazla haşlamayın ki; içindeki vitamin ve minerallerin  bir faydasını görün.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder