20 Mart 2012 Salı

Nostalji

Bugün birden geçmişi yad etmek geldi içimden.Ne zaman kafama uygun birini bulsam ,bir televizyon çocuğu olarak büyümüş olmanın kültürüyle küçükken arkadaşlarımızla en çok tartıştığımız 'ben bunu seyrettim,yok bütün bölümlerini gördüm,görmedin'muhabbetleri geliyor aklıma ve en sevdiğim ,bu yaşımda aklımda kalmış,sizleri de etkileyeceğini bildiklerimden birkaçını sıraladım buraya.Umarım siz de benim gibi,uzaklardan bii dost görmüş gibi olursunuz

Northern Exposure Yaklaşık bir kaç aydır hatırlamaya çalışıp unuttğum film yeni geldi aklıma.Sınırdaki Kasabaydi galiba adı. Kuzeyde bir yer 'northern exposure' orjinal adıyla, cicely diye amerikanın en kuzeyinde bulunan super bir kasabaya, newyorklu zuppe bir genc doktorun mecburi hizmet icin gelmesini anlatiyordu.Yakışıklı bir Kanada polisiyle köpeği de vardı yanlış hatırlamıyorsam.
         
Ziyaretçiler ve Diana'yı hatırlamayan yoktur heralde.Sokaklarda bize tiyatro ruhunu aşılayan yegane kadındır.Bu arada ben hep Elizabeth olurdum.
80'lerde YaşamakAltın KIzlar geceleri yayınlanırdı ve ihtiyar nineleri okadar komikti ki.
80'lerde YaşamakHer ne kadar Vincent a bakmaktan korksakta şövalye ruhlu kahramanımıza gıpta etmiştik.
He-man'in ikiz kardeşi, sarı saçlı, mavi gözlü, mini etekliydi. "gölgelerin gücü adına, beeen şiraa'yım" diye bağırırdı.He-man'a alternatifimizdi.
  Bayan Jessica Fletcher.Her gittiği yerde gizemli bir cinayet meydana gelir, bu da kafasını yorar olayı çözümlerdi.
 Büyük TuzGizli ajan Vinnie Terranova hep bir kılıklara girer, suçlularla hem-hal olur, güvenlerini kazanır, sonra kazığı atıp içeri tıkardı.
 Zorlu İkili
Görevimiz Tehlike Seçkin özel ajanlar, zor ve tehlikeli görevler... IMF - Impossible Mission Taskforce yani İmkansız Görevlerin Ekibi´nde, süper gizli ajanlar yer alıyor. Kılık değiştirme, plastik makyaj, rol yapma, teknolojik özel aletleri kullanan bu ekibin başaramayacağı iş yoktu.
Dinledikten sonra dumanlar eşliğinde kendini yok eden bir kasetten o bölümün görevini dinlemesiyle açılan dizinin her bölümü, kahramanlarımızın görevi tamamlamak için giriştiği her türlü 'hile' (plastik makyajla kişilik değiştirme, dinleme cihazlarından yararlanarak rakiplerin planlarını anlama, kaba güce başvurma, cinsel cazibe kullanma vb.) ile sürüyor ve her daim 'başarı'yla sonlanıyordu.

 Jimbo
Alvin                                                      Küçük Jet Jumbo                                         Ten Ten
 
                                                                Az Gittik Uz Gittik
Sihirli Kurdela
Himeko nun bir gün Sihir Dünya’dan tıpkı ona benzeyen Erika adlı prensesin ona sihirli bir kurdela vererek istediği herhangi bir insana dönüşebilmesini anlatıyordu. Himeko erkeksi bir yapıya sahipti. Himeko’nun kurdelayı kafasına takmasıyla beraber, sevdiği oyuncağı Pokota canlanırdı. Kurdelanın sırrını kullanan kişiden başka  bilen biri olursa eğer o kişinin ve kullanan kişinin hafızaları silinecekti.Bi de esas oğlan Daichi vardı.
  
Saber Rider ve Yıldız Şerifleri
En sevdiğim çizgi filmdi.Beniml beraber bir çok kızın rüyalarını süslerdi Saber Rider.April ın sırnaşmalarına yüz vermeyen Saber sonunda bir öğretmen kıza abayı yakmıştı.April de Japon karakter Fairball a yollanmıştı.Bi de Meksikalı kowboy Colt vardı.Düşman Jessie Blue uzaktan April i severdi.Küçükten bize fırtınalı ilişkileri öğreten bu animeye binbir teşekkürler...
Strikers
 Shun Godai, İtalya'ya büyükbabasının yanına gelir. Büyükbabası, Godai şirketler grubunun başındadır ve Shun'un bu görevi ondan almasını istemektedir. Ancak Shun, futbol oynamak istemektedir.  Ancak rüzgar, Shun'u, büyükbabasının sahibi olduğu, Godai futbol takımına sürükler.Voleybolcu kızlar da ftbolcularla beraberdiler.

Lady Oscar
Fransız devrimi ile sona erecek olan aşk savaş ve kahramanlık öykülerini anlatıyordu Oscar erkek gibi yetiştirilmiş çok güzel bir kadındı. Kraliçe Marie Antuanet'in korumasıydı kraliçenin İsveçli sevgilisi Fersen'e aşık olmuş Fersen kraliçeyle, kralı boynuzlarken Paris'in karanlık sokaklarında isyanları bastırmak için çarpışıp durmuştu. Sonunda yıllardır kendini seven seyis Andre ile mercimeği fırına vermiş İhtilal'in patlak vermesi ile Bastille'i havaya uçurup tüm kahramanlarımız topluca Hakkın rahmetine kavuşmuştu.
Charlotte
 
TRT'nin yaz tatili kuşağında yayınlanmıştı. Charlotte Kanada'da bir çiftlikte yaşardı. Annesi, babasından ayrılmış ama o gece Kanada'ya geri dönmüştü. Charlotte'un babası, anasını karşılamaya giderken fırtınada kaza geçirip ölünce, Charlotte'un aslında çok zengin bir lord olan Fransız dedesi, Charlotte'u Paris'teki Mountburn malikhanesine kaçırmıştı. Dizinin ilerleyen bölümlerinde Charlotte'un buradan kurtulma ve annesini bulma çabalarını izlemiştik.
Sara

Bu çizgi filmde de Hindistan'da büyüyen Sara'yı babası Londra'da bir kız okuluna yazdırmış, sonra iflas edip ölünce Sara da okulda hizmetçi olmuştu. zengin kız Lavinia Sara ya etmediğini bırakmaz yine de mutlu olamazdı.Bu film de yine yazın öğledn sonra kuşağında yayınlanmıştı.

 film afiş  Sherlock  Holmes:Seyrettiğimiz ilk polisiye filmlerden biri olan bu filmde ipuçlarını ve delilleri tek tek takip ederek hepimiz birer dedektif olup  çıkmıştık.Her bölümün sonunu ağzı açık izlerdik.
elin gavuru ne yapıyor biz ne yapıyoruz diye büyüklerimize bakardık.
 
Atlı Karınca
 
Babamın yüzünden zorla seyrettiğimiz Robert Mitchum lu Savaş Rüzgarları
 
Mathnet Matematikçiler
 
Emret Bakanım
 
A Takımı
 
Veee Charles İş Başında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder