17 Mart 2012 Cumartesi

Fırında Güveç


  
Hazırlama Zamanı dakika
Pişirme Zamanı dakika
Kaç Kişilik
Malzemeler Yarım kg kuşbaşı et,bir parça kuyruk yağı 2 kuru soğan 5-6 diş sarımsak 3 büyük boy patates 3 adet patlıcan 4 adet biber   3 adet domates kekik,karabiber,tuz
Hazırlanışı Güvecin en altına kuyruk yağını,üstüne eti,kekiği sonra sırasıyla soğan(söğüş doğranmış olacak),sarımsak,patates,patlıcan,biber ve domatesleri diziyoruz.Üstten biraz sıvıyağ ekleyip tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.Tencerenin yarısına kadar su dolduruyoruz.Eskiler güvecin ağzını hamurla kapatırlarmış ama ben alüminyum folyo ile kapatıyorum. Güveci biraz ocakta 45 dakika kadar da fırında pişiriyoruz.  
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder