20 Mart 2012 Salı

Arabaların Hikayesi


Otomobiller çoğumuzun tutkusu.Peki adlarının ve simgelerinin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?
Buyrun öğrenin...
         Adını kurucusu Adam Opel den almış.Simgesindeki tekerlek güveni,şimşek hızı temsil ediyor....
   Renault baklava şekli geleceği simgeliyor. Firma kurucusu Louis Renault’

 Mercedes'in isim babasıysa 36 adet Daimler siparişi veren ve bunlara en sevdiği kızının adım koyan Emil Jellinek olmuş. Sembol üç kollu yıldız.
Yıldızın üç kolu, denizde, karada ve havada motorizasyonu sembolize ediyor..

Hayvanlar aleminin kralı olan aslan, logo olarak Peugeot ürünlerinin yüksek kalitesini anlatmak için seçilmiş.
 Fransız markanın köşeli logosu, iç içe geçmiş iki açı sembolünden oluşuyor. Bu sıradışı geometrinin yaratıcısı, aynı zamanda firmanın da kurucusu olan Andre Citroen'di
Ford
Henry Ford'un otomobillerinin burunlarında mavi zeminli bir logo bulunuyor
 Japon firmanınn kurucusu Kirchiro Toyoda, 1937 yılında üçlü elips kombinasyonu ile güçlü markasının amblemini oluşturdu.Elipsler, araba ile müşteri rasındaki sıcaklığı, ekip ruhunu ve modernizasyonu temsil ediyor.
 Adının açılımı "Bayerischen Motoren WBMW'nin amblemindeki mavi beyaz renkler, Almanya'nın Bavyera eyaletinden geliyor" (Bayen Motor Sanayii)

Amblemdeki dört yüzük araba birliği için bir araya gelip ittifak kuran dört firmayı simgeliyor. Audi ismi, firmanın eski yöneticilerinden olan mühendisAugust Horch tarafından verildi... Markaya kendi ismini vermeyen Horch, Latince'deki karşlığı olan Audi'yi buldu.
Fabrica Italiana Automobili orino. Gerçek ismi uzun olduğu için firma sahibi kısaltmayla firmanın marka ambleminioluşturdu. basit amblem 60 yıl aradan sonra 1990 yılında defne ağacı çevreli daire içine yerleştirildi. Amblem firmanın uzn geçmişini ve spor alanındaki başarılarını simgeliyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder