17 Mart 2012 Cumartesi

Yaş Gruplarına Göre Oyuncak Tercihleri


 
 Şimdi de yaş gruplarına göre oynayabileceği oyuncaklardan bahsederek çocuğunu iyi bir şekilde büyütmek ve eğitmek iteyen ebeveynlere fikir vermeyi umuyorum.
Herkesin aklından geçmiştir heralde.Çocuğuma hangi oyuncağı alsam düşüncesi...
0-2 AY:Bilindiği gibi yeni doğan bebeğin en değerli oyuncağı kendi bedenidir  .
   

2-6 AY:2-6 aylık bebekler nesnelere dokunmak, tutmak, eliyle vurarak döndürmek, sallamak, tekmelemek, ağıza almak ve tadına bakmaktan hoşlanırlar. Dördüncü aydan sonra objeye uzanıp almaya çalışır, bu dönemdeki oyuncaklar diş halkaları, çıngıraklar, yumuşak oyuncaklar iğlisini çekecektir  
 Dördüncü aydan sonra objeye uzanıp almaya çalışır, bu dönemdeki oyuncaklar diş halkaları, çıngıraklar, yumuşak oyuncaklar iğlisini çekecektir ,....
          
Bebeğin izlemesi için asılan oyuncaklar bebeğin gözlerinden 15-20 cm. uzağa yerleştirilmelidir.  
6-12 AY:Artık bebeğimiz oturuyor,bulduğunu yakalayıp ağzına atmaktan hoşlanıyor.
Çıngıraklar ve müzikli oyuncaklar ,İç içe geçen, aktivite kutusu tarzı oyuncaklar, toplar banyoda kullanabileceğiniz, yüzen oyuncaklar,ses çıkaran oyuncaklar, doldurma boşaltma oyunları, üst üste konabilecek küpler, oyuncaklar, legolar ..
         
Bu yaş grubundaki bebeklerin oyuncakları ağıza götürme açısından güvenli, kırılmaz, ağız, kulak ve burna kaçabilecek küçük parçalar, toksik malzeme ve sert kenar ve köşeler içermeyen, parmak ve ellerinin sıkışmayacağı, uzun bağları olmayan oyuncaklar olmalıdır. 
12-18 ay: Kurmalı ve benzeri oyuncaklar ilgisini çeker. İtilen ve çekilen oyuncaklar ile doldur-boşalt kutuları da hoşlarına gidecektir. Yürümeyi başardığında ise üzerine oturabileceği oyuncaklar ve küçük tabureler de hoşuna gidecektir. 
Küpler ve legolarla oynamaya ve kule yapma çalışmalarına da çocuğunuz devam eder. Bu dönemde 3-4 küple kule yapmayı başarabilir.

      
   

   


18-36 ay:Dokunma hissinin kuvvetli olduğu bu dönemde su ve kum havuzlarını çok sever. Kürek, kova ve süzgeçler ilgisini çeker

           

3-5 yaş:Üç tekerli bisiklet, beş yaştan itibaren destek tekerleri olan iki tekerli bisiklet.
Park oyuncakları, her ebatta top, kızak, hafif malzemeden frizbi, sivri uçlu olmayan manyetik dart.
 İrili ufaklı tahta bloklar, birbirine geçmeli bloklar, Legolar. renk, şekil ve resme göre eşleştirme oyuncakları.
Basit sayma oyuncaklar, Kum ve su oyuncakları.
Saçlı, gözü, ağzı hareket eden, ayrıntılı ve gerçekçi oyuncak bebekler.


Oyuncak telefon, fotoğraf makinesi, doktor setleri, askeri kostümler ve oyuncaklar, garaj, çiftlik, havaalanı, uzay gibi çeşitli ve gerçeğine uygun oyun sahneleri, birkaç odası, aksesuarları ve mobilyaları olan bebek evleri.
 Bilim malzemeleri (büyüteç, mıknatıs, el feneri gibi), abaküs, oyuncak daktilo veya bilgisayar

 ,üflemeli,vÇeşitli müzik aleti modelleri
   
            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder