20 Mart 2012 Salı

İkramlık Börek

Aniden gelebilecek misafirlere çıtır çıtır börekler yedirmek istiyorsanız,önceden hazırlık  yapmamız gerekiyor.Önceden yaptığım börekleri dondurucudan çıkarıp üzerine kızgın yağ  döküp fırına sürüyoruz.Öncelikle yufka,sıvıyağ,galeta unu,peynir,süt,margarin ve yumurta akı lazım.Şİmdide yapılışına geçelim.süt ve sıvıyağı (miktarı isteğinize göre)karıştırıp,bir yufkanın yarısına sürün.Diğer yarısını üstüne kapatın.Yufkayı kalın şeritler halinde kesip,bir  ucuna peynir koyup sarıyoruz.Sonra sardığımız bu parçaları sırayla yumurta akı ve galeta ununa buluyoruz.Ardından yarım paket margarini kızdırıp böreklerin üstüne döküp fırına veriyoruz.Uzun süre tazeliğini,çıtırlığını koryan bir börek oluyor.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder