İkramlık Börek
Aniden gelebilecek misafirlere çıtır çıtır börekler yedirmek istiyorsanız,önceden hazırlık yapmamız gerekiyor.Önceden yaptığım börekleri dondurucudan çıkarıp üzerine kızgın yağ döküp fırına sürüyoruz.Öncelikle yufka,sıvıyağ,galeta unu,peynir,süt,margarin ve yumurta akı lazım.Şİmdide yapılışına geçelim.süt ve sıvıyağı (miktarı isteğinize göre)karıştırıp,bir yufkanın yarısına sürün.Diğer yarısını üstüne kapatın.Yufkayı kalın şeritler halinde kesip,bir ucuna peynir koyup sarıyoruz.Sonra sardığımız bu parçaları sırayla yumurta akı ve galeta ununa buluyoruz.Ardından yarım paket margarini kızdırıp böreklerin üstüne döküp fırına veriyoruz.Uzun süre tazeliğini,çıtırlığını koryan bir börek oluyor.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder