Paella(İspanya)
Malzemeler:
500gr çiğ karides-temizlenmiş,10 adet midye
kalın tuz
5 fincan balık suyu-midyenin haşlanmasıyla elde edilece su olabilir.yada tavuk suyu
1/2 fincan beyaz şarap
1-2 çaykaşığı safran
2 y.k zeytinyağı
1orta boy soğan
1kırmızı dolmalık biber
2 diş sarımsak
1 fincan pirinç-İspanyol pirinci
2 büyük soyulmuş ve doğranmış domates
1 adet doğranmış enginar kalbi
2 fincan dondurulmuş bezelye
bir tam maydonoz ve limon
Yapılışı:Önce midyelerle kardeşleri biraz haşlayın.
BİR tencerede zeytinyağı, soğan, sarımsak kavurulacak.Ardından biber domatesler ve safran eklenecek.5 dak.kısık ateşte pişecek.Enginar ve bezelyeler eklenip balık suyunun yarısı ilave edilerek10- 15 dak daha pişirilecek.Pirinç,şarap ,tuz,karidesler,midyeler ,limon ve maydonoz eklenip kalan balık yada tavuk suyuyla pişirilecek(kısık ateşte)
Okroshka(Rus Çorbası)
Sıcak yaz günlerinde serinleten bir tat
Malzemeler:2 bardak ayran yada kefir
2 bardak soğuk su
5-6 küçük kırmızı turp
biraz pancar turşsu
2 haşlanmış yumurta
1 salatalık
1 soğan,1 bardak maydonoz ve dereotu,tuz.
Malzemeleri doğrayıp karıştırıyoruz
Gazpacho(İspanya)
Bu da bir çeşit soğuk çorba...
Önce domatesler püre haline getiriliyor .Sonra diğer malzemeler konuluyor
■ 6 büyük domates ■ 1 büyük salatalık, soyulmuş, ■ 1 büyük yeşil biber doğranmış, ■ 2 doğranmış soğan, ■ 3 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi ■ 2 yemek kaşığı zeytinyağı, ■ 1 çorba kaşığı limon suyu ■ 2 diş sarımsak ■ 3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz ■ 1 çay kaşığı kimyon ,tuz
Malzemeler:
500gr çiğ karides-temizlenmiş,10 adet midye
kalın tuz
5 fincan balık suyu-midyenin haşlanmasıyla elde edilece su olabilir.yada tavuk suyu
1/2 fincan beyaz şarap
1-2 çaykaşığı safran
2 y.k zeytinyağı
1orta boy soğan
1kırmızı dolmalık biber
2 diş sarımsak
1 fincan pirinç-İspanyol pirinci
2 büyük soyulmuş ve doğranmış domates
1 adet doğranmış enginar kalbi
2 fincan dondurulmuş bezelye
bir tam maydonoz ve limon
Yapılışı:Önce midyelerle kardeşleri biraz haşlayın.
BİR tencerede zeytinyağı, soğan, sarımsak kavurulacak.Ardından biber domatesler ve safran eklenecek.5 dak.kısık ateşte pişecek.Enginar ve bezelyeler eklenip balık suyunun yarısı ilave edilerek10- 15 dak daha pişirilecek.Pirinç,şarap ,tuz,karidesler,midyeler ,limon ve maydonoz eklenip kalan balık yada tavuk suyuyla pişirilecek(kısık ateşte)
Okroshka(Rus Çorbası)
Sıcak yaz günlerinde serinleten bir tat
Malzemeler:2 bardak ayran yada kefir
2 bardak soğuk su
5-6 küçük kırmızı turp
biraz pancar turşsu
2 haşlanmış yumurta
1 salatalık
1 soğan,1 bardak maydonoz ve dereotu,tuz.
Malzemeleri doğrayıp karıştırıyoruz
Gazpacho(İspanya)
Bu da bir çeşit soğuk çorba...
Önce domatesler püre haline getiriliyor .Sonra diğer malzemeler konuluyor
■ 6 büyük domates ■ 1 büyük salatalık, soyulmuş, ■ 1 büyük yeşil biber doğranmış, ■ 2 doğranmış soğan, ■ 3 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi ■ 2 yemek kaşığı zeytinyağı, ■ 1 çorba kaşığı limon suyu ■ 2 diş sarımsak ■ 3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz ■ 1 çay kaşığı kimyon ,tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder