5 Ekim 2012 Cuma

Ülkelerin Ünlü Yemekleri

Paella(İspanya)
 Paella Valenciana

Malzemeler:
500gr çiğ karides-temizlenmiş,10 adet midye
kalın tuz
5 fincan balık suyu-midyenin haşlanmasıyla elde edilece su olabilir.yada tavuk suyu
1/2 fincan beyaz şarap
1-2 çaykaşığı safran
2 y.k zeytinyağı
1orta boy soğan
1kırmızı dolmalık biber
2 diş sarımsak
1 fincan pirinç-İspanyol pirinci
2 büyük soyulmuş ve doğranmış domates
1 adet doğranmış enginar kalbi
2 fincan dondurulmuş bezelye
bir tam maydonoz ve limon
Yapılışı:Önce midyelerle kardeşleri biraz haşlayın.
BİR tencerede zeytinyağı, soğan, sarımsak kavurulacak.Ardından biber domatesler ve safran eklenecek.5 dak.kısık ateşte pişecek.Enginar ve bezelyeler eklenip balık suyunun yarısı ilave edilerek10- 15 dak daha pişirilecek.Pirinç,şarap ,tuz,karidesler,midyeler ,limon ve maydonoz eklenip kalan balık yada tavuk suyuyla pişirilecek(kısık ateşte) 


Okroshka(Rus Çorbası)
 

Sıcak yaz günlerinde serinleten bir tat
Malzemeler:2 bardak ayran yada kefir
2 bardak soğuk su
5-6 küçük kırmızı turp
biraz pancar turşsu
2 haşlanmış yumurta
1 salatalık
1 soğan,1 bardak maydonoz ve dereotu,tuz.
Malzemeleri doğrayıp karıştırıyoruz

 Gazpacho(İspanya)
 gazpacho by TOPDOG
Bu da bir çeşit soğuk çorba...
Önce domatesler püre haline getiriliyor .Sonra diğer malzemeler konuluyor
■ 6 büyük domates ■ 1 büyük salatalık, soyulmuş,  ■ 1 büyük yeşil biber doğranmış, ■ 2 doğranmış soğan, ■  3 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi ■ 2 yemek kaşığı zeytinyağı, ■  1 çorba kaşığı limon suyu ■  2 diş sarımsak  ■ 3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz ■  1 çay kaşığı kimyon ,tuz









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder