5 Ekim 2012 Cuma

Şekerbura

Merhabalar,
Bu bölümde sizlere Azerbaycan'ın geleneksel tatlısı olan ŞEKERBURA'nın tarifini sunacağım.Aynı zamanda Nevruz tatlısı da deniyor.
Şhekerbura:
  
            
malzemeler:1kg+1 yemek kaşığı un
400 gr tereyağ
250 gr ekşi krema
5 yumurta sarısı
1/4 ç,k,tuz
1/2 ç.k. vanilya
1/2 ç.k kuru maya
1 y.k şeker
125 ml ılık süt
400 gr.toz fındık,5-6 y.k.şeker
Yapılışı:tereyağla unu iyice birbirine yediriyoruz.Ayrı bir kapta yumurta sarısı,,tuz ve kremayı karıştırın.Başka bir kapta da 1 y.k un,şeker ve mayayı.Bu karışımın üstüne ılık sütün yarısını ekleyip,10 dak.bekletin.En sonunda bu üç kabı karıştırıp,hamur yapın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp merdaneyle biraz açın
 
.Fındık tozunu 5-6 y.k. şeker karıştırdığımız karışımdan ortasına koyup poğaça gibi kapatın.Bu esnada kenarlarından burkarak kıvırıyoruz.Bu tatlıya özel cımbız benzeri kalıpla üzerine şekil veriyoruz.
  

Yağlanmış tepsiye diziyoruz.Yada pişirme kağıdının üstüne
 

175 derecede 15-20 dak.üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder