7 Mart 2013 Perşembe

Enginar Dolması

Enginar dolması yapmak isteyen çoğu insan bu yemeğin sadece bazı yörelerde yaygın olmasından zor olabilir ön yargısı edinebilirler.Görsel olarak bilinse de,iş yemeğini yapmaya gelince kalbinden başka yeri kullanılmayan enginar,çoğu bölgemizde sofralarda yer bulmuyor.Enginarın faydası saymakla bitmese de yapraklarının sıyrılıp yenebildiğini duyduklarında çevremdeki birçok kişi şaşırmıştı.
 Ayrıca enginar yapraklarının yenilebilmesi için taze olması gerekiyor ve malesef süpermaketlerde satılan başka şehirlerden gelmiş enginarlar hiç de taze olmuyor.
  En son çare enginar yetişen yerlerde tanıdıklarınız varsa kargoyla göndermelerini rica etmek...
  Ben mi nerden buldum?Annemler İzmirden gelirken getirmişler.O vesileyle yapıldı.
  Enginarı biz kıymalı harçla yaptık.Klasik dolma harcı.Resimde gördüğünüz gibi orta bölümdeki yapraklarını açıp harcı oraya doldurduk ve pişirdik.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder