2 Haziran 2012 Cumartesi

Kısır Köfte

  Malatya daki son günlerimde meşhur kısır köfteyi yapmak istedim.Bence tam bir çay saati tarifi...
  
Malzemeler:
1er yemek kaşığı domates ve bibersalçası
1 su bardağı ince bulgur (simit)
1 su bardağı köftelik bulgur
1 yumurta akı,biraz un
2 su bardağı sıcak su, 1 limon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 miktar maydanoz 1 miktar dere otu
4-5 adet taze soğan, 4-5 adet taze sarımsak ve ya kuru sarmısak
1 çay kaşığı karabiber  ve 2 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 miktar taze nane 1 yemek kaşığı pul biber
Yarım su bardağı zeytinyağı, tuz

Yapılışı:
Kabın içine simit ve köftelik bulgur ve tuz konur. Kaynar su ile karıştırılarak üzeri kapatılır, 10-15 dk. dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta soğan, sarımsak, maydanoz, tere ve nane  incecik doğranır. Dinlenmeye bırakılan hamura yumurta akı ve bir miktar un konularak yoğrulur. Hamurdan elimizi arada ıslatarak küçük köfteler yapılır. Bu köfteler bir tencerede bir litre kaynamış suda haşlanır süzdürülür. Bir kaba yağ salça nar ekşisi sıkılmış bir limon suyu ve baharatlar karıştırılır  ve köftelerin üzerine dökülür.Doğranmış yeşilikler ileve edilir karıştırılır. Servis tabağına alınır.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder